Politika

UNIMOD: "Usvajanje" pseudo-zakona vrhunac anti-ustavnog djelovanja prosrpskih i proruskih poslanika

Crnogorska dijaspora je s nevjericom i zgražavanjem primila vijest o sinoćnjem „usvajanju“ takozvanog Zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku od strane aktuelne skupštinske većine. Akt „usvajanja“ ovog pseudo-zakona predstavlja vrhunac anti-ustavnog i anti-institucijalnog djelovanja pro-srpskih i pro-ruskih poslanika pozicije u Skupštini Crne Gore, saopštila je Ujedinjena Crnogorska dijaspora iz Njemačke, Turske, Kanade, Australije, BiH, Srbije, Novog Zelanda i Luksemburga. 

UNIMOD: "Usvajanje" pseudo-zakona vrhunac anti-ustavnog djelovanja prosrpskih i proruskih poslanika Foto: UNIMOD
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je, kažu, namjerno onemogućen rad Ustavnog suda Crne Gore, koji bi izvjesno poništio anti-ustavno djelovanje skupštinske većine, usvajanjem takozvanog Zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku nastoji se iz postupka imenovanja Vlade eliminisati Predsjednik Crne Gore, odnosno želi ga se primorati da predloži mandatara Vlade koji će biti po volji pro-srpskih i pro-ruskih političkih partija.

„UNIMOD je od rano jutros pokrenuo široku kampanju informisanja međunarodne javnosti i nadležnih institucija država u kojima crnogorska dijaspora živi o ovom grubom pravnom nasilju nad Ustavom Crne Gore, posljedičnom urušavanju temeljnih crnogorskih institucija i narušavanju vladavine prava“, kazali su u saopštenju. 

Portal Analitika