Društvo

Unaprijediti bezbjednost tužilaštava i sudova

Na sastanku v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesne Vučković, v. d. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović i predstavnika Uprave policije Dragana Gorovića sa ministrom pravde Markom Kovačem, organizovanom u Ministarstvu pravde, analizirano je pitanje obezbjeđenja državnih tužilaštava i sudova u Crnoj Gori.

Unaprijediti bezbjednost tužilaštava i sudova Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, konstatovano je da prostorije državnih tužilaštava i sudova nisu adekvatno obezbjeđene zbog čega je potrebno sprovesti dodatne aktivnosti u cilju stvaranja uslova za nesmetani rad.

"Ovo pitanje je normativno "riješeno" prije sedam godina, ali u praksi do danas nije zaživjelo", ističe se u saopštenju.

S tim u vezi, sagovornici su se saglasili da se u narednom periodu preduzmu adekvatne mjere u cilju obezbjeđenja višeg stepena zaštite državnih tužilaštava i sudova kroz formiranje Službe tužilačkog i sudskog obezbjeđenja, zaključeno je u saopštenju.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.