Svijet

Umjesto traga u drvetu, prvi poljubac para Obame na granitnoj ploči

Izvor

Naime, u Čikagu je osvanula ploča ispred jedne prodavnice sladoleda, gdje je Barak prvi put poljubio svoju ljepšu polovinu Mišel Obamu, davne 1989.godine.

Menadžeri tržnog centra koji se nalazi u blizini gradskog Hajd parka postavili su grantitni blok težak 1,3 tone na kome piše: ''Na ovom mjestu predsjednik Barak Obama je prvi put poljubio Mišel Obamu”, prenijeli su mediji u regionu.

1708misel2Na ploči se nalazi i slika para i rečenica uzeta iz intervjua koji je predsjednik Obama dao magazinu ''O", čija je vlasnica Opra Vinfri, u kome je opisao svoj prvi sastanak sa Mišel Obamom i u kome kaže da ju je odveo na najbolji sladoled i da je, kada ju je prvi put poljubio, imala ukus čokolade.

Ovaj gest je, vjerovatno, imao za cilj da Amerikancima stavi do znanja da je Obama, jedan od njih, koji je suprugu poveo na sladoled a ne u skupocjeni restoran na Menhetnu.

Tajming se idealno poklapa i sa svjetskom ekonomskom krizom, u kojem i bogati moraju „da pate”, pošto je Obama već najavio veće oporezivanje za one sa dubokim džepom.

foto: chicagotribune.com

Portal Analitika