Kultura

Po motivima romana Bore Ćosića, tekst i režiju predstave potpisuje Aleksandar Lukač

„Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji“ premijerno u Nikšićkom pozorištu

Predstava „Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji“, u produkciji Nikšićkog pozorišta, biće premijerno izvedena u petak, 5. maja u 20 sati na sceni Nikšićkog pozorišta. 

„Uloga moje porodice u (filmu o) svjetskoj revoluciji“ premijerno u Nikšićkom pozorištu Foto: Nikšićko pozorište
Portal AnalitikaIzvor

Predstava je rađena po motivima romana Bore Ćosića, a tekst i režiju potpisuje Aleksandar Lukač. 

U glumačkoj podjeli su: Milica Kekić, Stevan Vuković, Maja Stojanović, Gordana Mićunović, Jovan Krivokapić, Boban Čvorović, Anja Drljević, Nikola Vasiljević i Kristijan Blečić. 

Scenografiju za predstavu radila je Vesna Sušić, kostime Olivera Eraković, a muziku Sara Mićunović i Luka Jovanović. Producentkinja je Milica Burić.

Plakat-foto

„Ova predstava se bavi nasušnom potrebnom malog čovjeka da ostavi neki trag o sebi za vječnost. Naravno, teško da neko od nas barem djelićem svoga bića ne spada u tu kategoriju. Na tom putu nam se isprečavaju kako ogromne istorijske okolnosti, tako i naše, često, vrlo ograničene mogućnosti. U sprezi tih nepremostivih prepreka mi te tragove panično ostavljamo na, i u sebi, na drugima, a sada, sve više i na đubrištu socijalnih medija. Činjenica da ti tragovi nijesu baš kako smo ih zamislili, da su pomiješani i uprljani tragovima drugih, nas zapravo definiše kao ljudska bića. Tragična i komična u isto vrijeme”, napisao je reditelj Lukač povodom premijere predstave.

Reprizno izvođenje zakazano je za 6. maj u 20 časova na istom mjestu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.