Zabava

"Ujedinjeni muzikom": Izabran stalni evrovizijski slogan

Evropska radiodifuzna unija i švedski javni emiter SVT objavili su da je „United By Music“ odnosno „Ujedinjeni muzikom“, slogan koji je izabran za Pjesmu Evrovizije 2024. godine, ali i za sva buduća takmičenja.

"Ujedinjeni muzikom": Izabran stalni evrovizijski slogan Foto: Eurovision TV
Portal AnalitikaIzvor

Slogan je kreirao BBC kako bi demonstrirao jedinstveno partnerstvo između Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Liverpula, domaćina Pjesme Evrovizije 2023. godine i odražava moć muzike koja okuplja ljude širom svijeta, prenosi Eurovision TV. 

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje upotrebe od strane BBC, švedski javni servis SVT i Referentna grupa za Pjesmu Evrovizije (Upravni odbor takmičenja) dogovorili su se da se "Ujedinjeni muzikom" koristi i za izdanje koje će se održati na proljeće u Malmeu, u Švedskoj.

Štaviše, odlučeno je da se slogan zadrži za sve naredne događaje kao dio globalne strategije brenda takmičenja.

Martin Osterdal, izvršni supervizor takmičenja, rekao je da je Pjesma Evrovizije mnogo više od samog izbora najbolje pjesme.

„To je proslava moći muzike koja okuplja ljude“.

Poslije više od 20 godina korišćenja različitih slogana, kako Osterdal kaže, pronađen je jedan koji zaista vjerno oslikava brend Pjesme Evrovizije.

„Uvođenjem trajnog slogana, imaćemo dosljednost u našoj poruci da nas muzika sve ujedinjuje. To je savršen slogan koji naglašava naše vrijednosti inkluzivnosti, jednakosti, univerzalnosti i različitosti kroz muziku. Kako popularnost takmičenja za Pjesmu Evrovizije nastavlja da raste širom svijeta, vjerujemo da će korišćenje istog slogana, s godinama, pomoći našem brendu da postane još jači“, poručio je Osterdal.

Portal Analitika