Društvo

"Ispunjava uslove propisane zakonom"

UIP: Voda u Otilovićima nije zagađena

Uprava za inspekcijske poslove saopštila je da analize nedvosmisleno pokazuju da nema zagađenja vode u Otilovićima.

UIP: Voda u Otilovićima nije zagađena Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

„Povodom pisanja medija na temu ugroženosti građana usljed navodnog ‘ponovnog zagađenja vode’ u jezeru Otilovići u opštini Pljevlja, Uprava obavještava da je 30.maja inspektor za vode izvršio inspekcijski nadzor po službenoj dužnosti na vodotoku Ćehotine“, navode iz UIP.

Prema njihovim riječima, tom prilikom inspektor je stupio u kontakt sa direktorom DOO ”Vodovod” Pljevlja koji je pisanim putem izjavio da je odrađena analiza vode u jutarnjim i popodnevnim časovima u internoj laboratoriji i tom prilikom je utvrđeno da voda zadovoljava sve kriterijume”, navode iz Uprave.

„Institutu za javno zdravlje u Podgorici upućen je zahtjev za vandredno uzorkovanje na osnovu naloga sanitarne inpsektorke Uprave za inspekcijske poslove. Analizom uzoraka hlorisanih voda koji su uzeti na analizu dana 31.maja utvrđeno je činjenično stanje da voda ispunjava uslove propisane zakonom i ne predstavlja opasnost ili moguću opasnost po zdravlje ljudi, što je u skladu sa čl. 32 Zakona o obezbjeđivanju zdravstveno ispravne vode za ljudsku upotrebu”, ističu u saopštenju,

Poručuju da pravovremena reakcija nadležnih inspektora naše Uprave koji su izašli na teren i prije inicijative i analize koje nedvosmisleno pokazuju ispravnost vode jasan su pokazatelj da nema prostora za zabrinutost kada je u pitanju navodno zagađenje vode u Otilovićima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.