Svijet

VIDEO

Uhapšeni osumnjičeni za smrt migranata, pronađenih u pošiljci iz Srbije

MUP Srbije saopštio je danas da su uhapšene dvije osobe osumnjičene za organizovanje nedozvoljenog prelaza granice sedmorici migranata.

POLICIJA: Uhapšeni osumnjičeni za smrt migranata
agencijeIzvor

Posmrtni ostaci migranata pronađeni su u kontejneru u Paragvaju.

Na snimku koji je objavio MUP Srbije vidi se hapšenje dvojice muškaraca srednjih godina.

Pripadnici policije upali su u objekat i u njemu uhapsili osumnjičene.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su državljanin Maroka H. M. (1990) i državljanin Alžira S. K. (1991)”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Srbije sa Hrvatskom.

 

Pronađeno pet leševa u pošiljci iz Srbije Pronađeno pet leševa u pošiljci iz Srbije Pronađeno pet leševa u pošiljci iz Srbije Pronađeno pet leševa u pošiljci iz Srbije
0
Pronađeno pet leševa u pošiljci iz Srbije
23.10.2020 21:29

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Na snimku se vidi i auto-otpad na kome su se krijumčari vjerovatno skrivali.

Pripadnici UKP iz zamrzivača kuće u kojoj su se skrivali izvadili su paket, za koji se sumnja da je droga.

Vlasti Paragvaja saopštile su prošlog petka da su tijela sedam osoba, u poodmakloj fazi raspadanja, pronađena u kontejneru sa đubrivom, koji je poslat iz Srbije pre tri mjeseca.

Portal Analitika