Crna hronika

Oduzeta i dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog djela

Uhapšene dvije osobe koje su iz optike „Mirković“ otuđile naočare vrijedne skoro 47.000 eura

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa koje je izvršeno na štetu optike „Mirković“ na Rimskom trgu u Podgorici i lišili slobode dvije osumnjičene osobe, saopšteno je iz Uprave policije. 

Uhapšene dvije osobe koje su iz optike „Mirković“ otuđile naočare vrijedne skoro 47.000 eura Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

Slobode su, kako je saopšteno, lišeni Z.B. (52) iz Podgorice i Ž.Ć. (47) iz Andrijevice. 

„Oni su, kako se sumnja, navedeno djelo izvršili na način što su, tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz susjednog poslovnog prostora, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrijednosti 46.900 eura“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.B., te od njegovog srodnika V.B. oduzela pušku, dva pištolja i određenu količinu municije u legalnom posjedu, kao i dio municije u ilegalnom posjedu, a u odnosu na koju je državni tužilac naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

„Policija je od Z.B. i Ž.Ć. oduzela dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju predmetnog krivičnog djela“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika