Crna hronika

Osnovno državno tužilaštvo formiralo predmet

Uhapšen policajac: Pritvorenicima u UIKS-u unosio telefone

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo je predmet protiv osumnjicenog Ž.T., službenika Uprave policije u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, kao i protiv dvije osumnjičene A.R. i A.R. iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela u pomaganju, navodi se u saopštenju. 

Uhapšen policajac: Pritvorenicima u UIKS-u unosio telefone Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Protiv osumnjičenih je donijeto rješenje o zadržavanju od 72 časa od časa lišenja slobode.

"Osumnjičeni je unosio telefone pritvorenicima u periodu od dva mjeseca, dok su osumnjičene davale te telefone i po završenom poslu, odnosno unošenju istih plaćale mu po jednom unijetom telefonu 300 eura”, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva. 

Sumnja se da je Ž.T. tokom septembra i oktobra 2022. godine, u više navrata unosio mobilne telefone pritvorenicima u Istražnom zatvoru Podgorica, a da je nakon unošenja mobilnih telefona dobijao određenu sumu novca.

"On je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode, a njemu je tužilac nakon saslušanja odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Daljim aktivnostima policije identifikovane su dvije osobe koje su bile uključene u organizovano unošenje mobilni telefona u Istražni zatvor, te su po nalogu državnog tužioca slobode lišene A.R. i A.R. zbog sumnje da su izvršile gore pomenuto krivično djelo", navode iz Uprave policije. 

Sumnja se da su one u više navrata obezbjedile mobilne telefone koje je zatvorski policajac Ž.T. unosio pritvorenim licima u Istražnom zatvoru, te da su nakon uspješnog unošenja mobilnih telefona dobijali novčanu nadokandu koju su dijelile sa Ž.T.

"Nakon saslušanja državni tužilac je za ove dvije osobe odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Službenici odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Danilovgrad u saradnji sa službenicima UIKS-a, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju sa aktivnostima usmjerenim ka otkrivanju i procesuiranju svih lica koja su uključena u organizovano unošenje mobilnih telefona i drugih predmeta u Istražni zatvor, o čemu će javnost biti upoznata", navode iz UP. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dragan77_neregistrovani
01.11.2022. 11:01

Imaju TV,a nemaju telefone,đe razlika,posebno što se danas svaki broj može prisluškivati.Tako da ne vidim problem da imaju telefone,legalno.

3
1