Crna hronika

Određeno zadržavanje do 72 sata

Uhapšen Nikšićanin: Krao gorivo iz vozila i djelove vodovodnih cijevi

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, u maju rasvijetlili tri krivična djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali dva lica.

Uhapšen Nikšićanin: Krao gorivo iz vozila i djelove vodovodnih cijevi Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Dežurnoj službi je 24. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od strane nepoznatog lica iz teretnog motornog vozila, vlasništvo jednog pravnog lica, otuđeno 400 litara goriva.

Nadalje, 29. aprila nikšićkoj policiji je prijavljeno da je od oštećenog iz radionice koja se nalazi u dvorištu njegove porodične kuće, otuđeno bakarno kablo i mesingani djelovi za vodovodne cijevi ukupne vrijednosti oko 3.000 eura.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzimajući intezivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih djela identifikovali izvršioca S.R. (27) iz Nikšića.

Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se S.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.

Nakon saslušanja osumnjičenom S.R. je donijeto rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata, a nadalje je sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću nakon saslušanja ovom licu odredio pritvor nakon čega je sproveden u UIKS-Spuž.

Osim toga, nikšićkoj policiji je 30. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od oštećene otuđen mobilni telefon. 

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i rasvijetlili događaj koji je od strane nadležnog tužioca kvalifikovan kao krađa, a koja se na teret stavlja D.K. (48) iz Nikšića.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, po nalogu nadležnog tužioca.

Takođe, policijski službenici su u redovnom postupku nadležnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli i krivičnu prijavu protiv N.V. (26) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara. On je ovo krivično djelo izvršio na način što je u jednom kazinu u Nikšiću unovčio dobitni tiket od igara na sreću, a koji je prethodno protivpravno pribavio.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.