Region

Policija odmah reagovala

Uhapšen mladić koji je u Bihaću prijetio masakrom po beogradskom scenariju

Pripadnici policije uhapsili su mladića koji je u Srednjoj školi u Bihaću prijetio ponavljanjem krvavog scenarija iz Beograda, a u ovome slučaju radi se o starijem tinejdžeru koji je prošle godine lažno tvrdio kako je silovao jednu djevojčicu nakon čega je bio pušten.

Uhapšen mladić koji je u Bihaću prijetio masakrom po beogradskom scenariju Foto: Pixabay
HRTIzvor

Nakon objave šokantnog statusa na Instagramu i najave osamnaestogodišnjaka A.Z. da će počiniti masakr u Srednjoj školi u Bihaću, po uzoru na onaj koji je poduzeo 13-godišnjak iz Beograda, reagovalo je Tužilaštvo Unsko-sanske županije koje je naložilo njegovo hapšenje.

Priveli su ga pripadnici Federalne uprave policije (FUP). To nisu učinili iz MUP-a Unsko-sanske županije, koji je nadležan za takva djela, budući je njegova majka zaposlena u toj policijskoj instituciji.

Osamnaestogodišnjeg mladić se tereti za ugrožavanje sigurnosti i terorizam. Nakon saslušanja u policiji, on će biti predan u nadležnost Županijskog tužilaštva Unsko-sanske županije, saopštili su iz FUP-a.

Mladić je prošle godine takođe javno objavio da je silovao jednu djevojčicu te je prijetio kako će ponoviti djelo. Županijsko tužilaštvo je obustavilo istragu nakon što je utvrdilo da se radilo o lažnoj objavi.

Bivši učenik Ekonomske škole u Bihaću najavio je da će ponoviti masakr sličan onome u Beogradu, što je podiglo na noge upravu škole i policiju, koji su objavili da su poduzeli potrebne mjere kako se to ne bi dogodilo.

Mladić A. Z. je na svom Instagram profilu napisao objavu u kojoj je višestrukog ubica iz Beograda, trinaestogodišnjeg K.K., nazvao "kraljinom", te je najavio "krvavi pir" u Ekonomskoj školi u tome gradu.

"Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će biti teror", napisao je u objavi koja se proširila na svim društvenim mrežama.

Iz uprave Ekonomske škole su pozvali građane i učenike škole da ne šire paniku te su objavili da su poduzeli "sve potrebne mjere". Nadležna tijela su uredno i na vrijeme obaviještena i reagovali su u skladu sa svojim ovlašćenjima, navodi se u saopštenju škole.

U BiH su od juče, nakon što se dogodio masakr u Beogradu u kojem je učenik osnovne škole ubio osam učenika i zaštitara, a još sedmero ranio, lokalne policijske agencije povećale obezbjeđenje oko osnovnih i srednjih škola.

Zbog masakra u Beogradu vlasti Republike Srpske sjutra su proglasile dan žalosti, a predsjednik toga entiteta Milorad Dodik najavio je poduzimanje dodatnih mjera u školama. Najavio je kako djeca neće moći unositi mobilne telefone u škole, a uvodi se i testiranje na korišćenje droga.

 

BiH: Mladić najavio masakr, škola čiji je on bivši učenik obavijestila nadležne
1
BiH: Mladić najavio masakr, škola čiji je on bivši učenik…
04.05.2023 11:40

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.