Podgorica

Uhapšena tri maloljetnika zbog sumnje da su počinili teške krađe

Izvor

Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da su B.D. i G.S, u noći između 02. i 03. januara 2012. godine, upotrebom podesnog sredstva – svjećice polomili staklo na taksi vozilu marke „Mercedes“ B klase, vlasništvo jednog taksi udruženja, koje je bilo parkirano u Skopskoj ulici, te da su potom iz vozila otuđili novac u iznosu od 52 eura, lična dokumenta vozača V.J. i mobilni telefon „Samsung“ sa SIM karticom.

Takođe se sumnja da su, u noći između 30. i 31. decembra 2011. godine, na istovjetan način provalili u vozilo „Audi A6“, koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće M.P. u Lovćenskoj ulici, iz kojeg su otuđili tašnu sa poslovnom dokumentacijom i digitalni fotoaparat „Sony“. Nakon toga su, sumnja se, torbu sa dokumentima odbacili. Torbu i dokumenta je kasnije vlasnik i pronašao.

Sumnja se i da su B.D. i G.S, u noći između 06. i 07. januara 2012. godine, provalili u STR „Masline“, koja se nalazi u ulici Vasa Bracanovića, na način što su uklonili zaštitni kaiš sa spoljašnosti cerade, a potom polugom polomili kvaku na vratima i staklo, a zatim su iz objekta, iz registar kase, otuđili 20 eura.

Sa osumnjičenima je, u prostorijama PJ Podgorica, u prisustvu advokata i zakonskih zastupnika – roditelja obavljen informativni razgovor.

Krivična prijava protiv maloljetnika je, u konsultaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, podnijeta u redovnom postupku.

Portal Analitika