Društvo

Uhapšena tri lica zbog sumnje da su počinila prevaru

Izvor

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i S.O. (45) i Đ.O. (46) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u pomaganju.

Osnovano se sumnja da su navedena lica, u svojstvu ovlašćenih predstavnika privrednog društva „Centar za finansije” d.o.o. Podgorica, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica da će izvršiti svoje ugovorene obaveze prikupljanja podataka i štampanja knjige i CD ROM-a registra žiro računa Crne Gore, doveli u zabludu više pravnih lica – podnosioce krivičnih prijava i naveli ih da sa njima zaključe ugovor o poslovnoj saradnji i izvrše uplatu iznosa za naručene usluge.

Ovlašćeni predstavnici privrednog društva „Centra za finansije“ nijesu, kako se osnovano sumnja, izvršili obaveze prema drugoj ugovornoj strani, podnosiocima krivičnih prijava, koje su preuzeli zaključenim ugovorima, čime su ih oštetili za ukupan iznos od 29.274,80 eura.

Osumnjičeni M.G. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu prijavu predat nadležnom tužiocu, dok se S.O. i Đ.O. potražuju i za njima je raspisana lokalna potraga.

Policijski službenici su, inače, zaprimili prijave od 16 pravnih lica po kojima su postupali i na osnovu kojih je i podnijeta navedena krivična prijava.

Koristimo priliku da pozovemo privredne subjekte koji su imali poslovni odnos sa „Centrom za finansije“, odnosno sa odgovornim licima u tom privrednom društvu, ukoliko su i nad njima izvršene opisane ili slične radnje od strane pomenutog privrednog društva, da to prijave nadležnoj područnoj jedinici ili ispostavi policije.

Portal Analitika