Unaprijeđenjem postojeće pješačke infrastrukture do veće bezbjednosti pješaka

Ugrađena LED signalizacija i markeri u ulici IV Crnogorske proleterske brigade u Baru

U ulici IV Crnogorske proleterske brigade Opština Bar je izvršila ugradnju LED izmjenljive signalizacije i LED markera, kao mjera koje imaju za cilj favorizovanje pješačkih kretanja kroz unaprijeđenje postojeće pješačke infrastrukture i bezbjednosti pješaka u saobraćaju.

Ugrađena LED signalizacija i markeri u ulici IV Crnogorske proleterske brigade u Baru Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

LED izmjenljiva signalizacija obuhvata saobraćajne znakove koji obavještavaju vozače da nailaze na pješačke prelaze i upoznaju ih sa dozvoljenom brzinom kretanja. Znakovi imaju solarno napajanje i unutrašnje osvjetljenje, čime je omogućeno njihovo bolje uočavanje od strane vozača.

U funkciji boljeg uočavanja pješačkih prelaza na ovoj dionici, u noćnim i u uslovima smanjene vidljivosti, su i LED markeri koji su instalirani na prelazima, a koji treba da doprinesu bezbjednom prelasku pješaka preko kolovoza.

Navedene mjere su implementirane u okviru manifestacije „Evropska nedjelja održive urbane mobilnosti“, koju je Opština Bar i ove godine obilježila nizom aktivnosti sa namjerom da ukaže na važnost promjena svakodnevnih navika u korist održive mobilnosti, značaj korišćenja javnog prevoza, pješačenja, biciklizma i ostalih alternativnih vidova transporta u kontekstu očuvanja životne sredine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.