Odbojka

Reagovali povodom događaja na utakmici između Mornara i Budućnosti

Udruženje odbojkaških sudija: Iznesene apsolutne neistine, sudija nije napao igrača

Udruženje odbojkaških sudija Crne Gore (UOSCG) se obratilo sportskoj i kompletnoj javnosti povodom događaja koji je, kako su kazali, bacio sjenku na utakmicu 4. kola EPCG Superlige za odbojkaše OK "Mornar" - OK "Budućnost volley " koja se odigrala u Baru, dana 4.11.2023. godine u sportskoj dvorani "Topolica".

Udruženje odbojkaških sudija: Iznesene apsolutne neistine, sudija nije napao igrača Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

“Kao što ste vjerovatno upoznati putem medijskih objava određenih klubova sudije na pomenutoj utakmici su optužene da su fizički i verbalno napale igrača. Želimo da obavijestimo javnost da je u pitanju apsolutna neistina, što je uostalom i dokazano, a kao proizvod kompletne situacije od strane Odbojkaškog saveza Crne Gore izrečena je kazna prema OK 'Mornar' iz Bara”, kazali su iz UOSCG.

 

OK Mornar: Sudija vrijeđao našeg igrača i pokušao fizički da ga napadne, sve je snimljeno
0
OK Mornar: Sudija vrijeđao našeg igrača i pokušao fizički…
05.11.2023 19:44

 

Do ovog zaključka došlo je, kako su naveli,nakon detaljnog pregleda snimaka sa utakmice gdje nisu evidentirani i pronađeni bilo kakvi dokazi ili čak i sumnja da se desio bilo kakav napad na igrače ili treća lica od strane sudija.

“Napominjemo da je neprihvatljivo javno iznošenje niza neistina putem medija od strane klubova jer svaki klub treba biti svjestan odgovornosti za javno izrečenu riječ, te da ista, ukoliko je neprovjerena ili netačna, može ugroziti stečeni ugled i mukotrpno građeni renome, kako tog kluba tako i cijelog Odbojkaškog saveza Crne Gore”, saopštili su oni.

Udruženje sudija će, prema njihovim riječima, na osnovane optužbe i prigovore na rad svojih članova uvijek reagovati u skladu sa propisima, odlučno i neselektivno, ali će sa istom odlučnošću demantovati neosnovane optužbe kao što je ovdje slučaj i bezrezervno stati u zaštitu članova UOSCG, koji su nažalost sve češće izloženi raznim napadima od strane dijela aktera odbojkaških utakmica u takmičenju pod okriljem OSCG.

“UOSCG nakon ovog saopštenja se nadalje neće javno oglašavati o ovom događaju, dok će druženje kod nadležnih organa OSCG inicirati adekvatan disciplinski potupak” zaključili su oni.

Portal Analitika