Društvo

Udruženje "Roditelji": I protest opcija jer nema naknada za novorođenčad

Roditelji beba rođenih ove godine vjerovatno neće dobiti naknade od 500 i 1.000 eura, uprkos tome što je Vlada to obećala još u martu 2022, jer ta izdvajanja nijesu predviđena rebalansom Budežeta za ovu godinu. Zbog toga iz udruženja “Roditelji” poručuju da su i protesti jedna od opcija, jer nadležni se ispunjavaju obećanja.


Udruženje "Roditelji": I protest opcija jer nema naknada za novorođenčad Foto: RTCG/Printscreen
RTCGIzvor

Predsjednica udruženja “Roditelji” Kristina Mihailović kaže da su roditelji računali na tu podršku jer je Vlada to obećala.

“Najgore je što nas i dalje zamajavaju, jer neće niko da izađe i kaže - ove godine nema naknada, a nama je jasno da ih neće biti jer ih nema u naknadam”, kazala je Mihailović, u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Podsjeća da je potrebno prema ranijim najavama iz Ministarstva rada i socijalnog staranja da svemu tome prethode izmjena zakonske regulative, a to najčešće traje po nekoliko mjeseci.

“Ovo je dodatno ponižavajuće jer ovo nije bila inicijativa građana jer je to najavila Vlada, a toga nema”, poručila je Mihailović.

Kaže i da se Udruženje ovim povodom obraćalo brojnim ministarstvima i poslanicima, ali odgovora nije bilo.

“Jedna od opcija je i protest, i najveći broj ideja i predloga je i da to bude protest sa djecom, jer je to način da kažemo da nećemo da pristanemo na obećanja koja neće biti ispunjena”, poručila je Mihailović.


Portal Analitika