Društvo

Od 4. do 11. oktobra

UCG: Referenti će pomagati studentima pri elektronskom potpisivanju ugovora o studiranju

Univerzitet Crne Gore uputio je krajem septembra dopis organizacionim jedinicama da studentima, od 4. do 11. oktobra 2023, na raspolaganju, budu referenti za podršku prilikom potpisivanja ugovora o studiranju elektronskim putem.

UCG: Referenti će pomagati studentima pri elektronskom potpisivanju ugovora o studiranju Foto: UCG
Portal AnalitikaIzvor

Referenti za studentska pitanja, uz pomoć lica za informatičku podršku, omogućiće studentima da digitalno zaključe ugovor o studiranju, i sa njima prođu kroz sve potrebne korake.

Llice zaduženo za informatičku podršku na univerzitetskoj jedinici će obezbijediti najmanje jedan računar sa instaliranim svim programima za aktivaciju lične karte i elektronsko potpisivanje ugovora, uz korišćenje čitača ličnih karata.

Elektronsko potpisivanje ugovora je dio šireg projekta digitalizacije servisa na Univerzitetu Crne Gore, koji ima za cilj da unaprijedi kvalitet i efikasnost studiranja. 

Na Univerzitetu Crne Gore do sada ima oko 30% novoupisanih studenata koji su zaključili ugovore o studiranju, u skladu su Zakonom o visokom obrazovanju.

Koraci za potpisivanje ugovora o studiranju su, podsjećamo, sljedeći:

  1. Kandidat aktivira novu ličnu kartu na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova na stranici „Aktiviraj ličnu kartu”
  2. Kandidat aktivira čitač lične karte
  3. Student elektronski potpisuje ugovor o studiranju putem platforme „Elektronski upis”.

Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju je novi servis UCG koji omogućava da se ugovori o studiranju potpisuju i čuvaju elektronski, putem platforme upisi.edu.me, bez potrebe za fizičkim dolaskom studenata u studentske službe Univerziteta. Time se ubrzava i pojednostavljuje proces upisa studenata u prvu godinu studija.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.