Crna hronika

Optužnica u tom predmetu još uvijek nije podignuta

Ubistvo Kruščića: Ne zna se ni gdje je predmet, ni ko vodi istragu

I pored više izjava čelnika crnogorske policije i tužilaštva da je istraga o ubistvu suvlasnika podgoričkog noćnog kluba Bigl Miodraga Migija Kruščića privedena kraju i da je poznat izvršilac ovog zločina, optužnica u tom predmetu još uvijek nije podignuta.

Ubistvo Kruščića: Ne zna se ni gdje je predmet, ni ko vodi istragu Foto: Ilustracija
DanIzvor

Ništa neobično, imajući u vidu da postoji veliki broj istraga koje traju godinama i čiji ishod je neizvjestan, ali je čudno što su Više tužilaštvo i Specijalno tužilaštvo ponudili potpuno različite odgovore na pitanja Dana zašto ta istraga nije okončana nakon toliko vremena i da li ima izgleda da optužnica bude ubrzo podignuta.

Portparol Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica kazala je da se predmet od januara mjeseca nalazi u Specijalnom tužilaštvu.

“Predmet koji je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran protiv više lica povodom ubistva M.K. dana 12.1.2021. godine je dostavljen na nadležnost Specijalnom državnom tužilaštvu”, piše u odgovoru koji je proslijeđen 28. maja ove godine.

Suprotno toj tvrdnji, iz SDT-a navode da taj slučaj nije u njihovoj nadležnosti.

“Povodom vaših pitanja u odnosu na događaj u kojem je lišen života M.K. i izvršeno krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu P.Š., obavještavam vas da ovi događaji nijesu u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, piše u odgovoru koji potpisuje specijalni tužilac Sanja Jovićević.

Miodrag Migi Kruščić ubijen je 21. maja 2018. godine u Podgorici. Na snimku sa sigurnosne kamere obližnjeg lokala vidi se da mu je prišao čovjek u crnom maskirnom odijelu i u njega ispalio devet metaka.

Ubica je prišao vlasniku diskoteke koji je sjedio sa novinarkom „Vijesti“. Kruščić ga je primijetio i panično skočio sa svog mjesta, pri čemu je oborio sto. Pokušao je da pobjegne, ali je ubica bio blizu i pogodio ga hicima iz pištolja. Iako ranjen, Kruščić je opet pokušao da pobjegne, ali je nakon dva-tri metra pao na travu. Ubica mu tada prišao i u njega ispalio još hitaca, a potom se udaljio.

Čelnici Uprave policije i podgoričkog Višeg tužilaštva saopštili su na konferenciji za štampu u februaru 2019. godine da su rasvijetlili ubistvo Kruščića, tvrdeći da je ista ekipa od devet osumnjičenih kriva i za ranjavanje novinarke „Vijesti”.

Međutim, ni nakon više od dvije godine od kada su saopštili da je Mario Milošević osumnjičen za ubistvo Miodraga Kruščića, nema optužnice protiv njega i kriminalne ekipe kojoj je navodno pripadao.

Iz tužilaštva su ranije naveli da je donijeta naredba za dopunu vještačenja po vještaku za digitalne dokaze, kompjutersku, mobilnu i video forenziku.

Portal Analitika