Fudbal

U17: Bosanci bolji od “sokolića”

Izvor

Današnji duel obilježio je izuzetno mali broj prilika pred oba gola i osim u dva slulčaja sve interesantne situacije dešavale su se nakon prekida. Bosna je u 10. minutu zaprijetila preko Burovića zaprijetila ali je njegov udarac glavom sa osam metara završio pored gola.

Bosanci su do jedinog pogotka na meču došli nakon skraćenog kornera sa desne strane – Nihojević je dobro reagovao na centaršut i glavom skrenuo lotpu u gol. Slična akcija viđena je u 55. minutu kada je Šebek prošao po desnoj strani, uputio dobar centaršut a Cmiljanić glavom tukao direktno u golmana.

Selektor Boris Ljutica istakao je nakon susreta da je naša selekcija imala više prilika od protivnika.

- Poslije dvije uspješene provjere u Podgorici danas smo imali odličnu provjeru protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odlučila je situacija u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, odnosno u 42. minutu iz prekida. U drugom poluvremenu čiste situacije Vujovića, Cmiljanića i Nilovića koji je sa pet metara promašio gol. Ostaje žal jer smo bili mnogo bolji od Bosne ali to nismo krunisali golovima. Uradićemo sve da sjutra u 16.00 časova po izuzetno teškom vremenu za fudbal, kakvo je bilo i danas, damo sve od sebe i napravimo povoljan rezultat, rekao je Ljutica.

Naša selekcija će sjutra od 16.00 časova igrati sa selekcijom Srbije, koja je u drugom meču današnjeg programa poražena od Srbije.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:0

Sarajevo –Stadion Koševo.

Gledalaca: 200.

Sudija: Zoran Soknić (BIH)

Strijelac

Nihojević 40+1'

Žuti kartoni

A. Rudović, Morović – Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Karačić, Halilović (Horvat), Čilić, Omazić, Ratković (Frljak), Memija, Bašić (Hajrulahović), Nihojević (Duhalić), Burović (Kanostrijelac), Radovac, Spahić (Okuka).

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A. Vukčević (Popović), Morović, Banović, Nilović, Šebek (Vilotijević), Vujović, Kukuličić (Radišević), Rudović, Cmiljanić.

Portal Analitika