Svijet

U Velikoj Britaniji nestalo desetine djece migranata iz Albanije

Od 197 djece-migranata bez pratnje iz Albanije, koju je ove godine prihvatilo Vijeće Okruga Kent u Velikoj Britaniji, 39 se vodi kao nestalo, objavio je BBC.

Ilustracija Foto: Reuters/Pascal Rossignol
Ilustracija
FoNetIzvor

Lokalne vlasti su od 1. januara do 31. oktobra preuzele ulogu staratelja djece, od koje je nestalo 20 odsto.

Vijeće Okruga Kent saopštilo je da je blisko sarađivalo s Ministarstvom unutrašnjih poslova i policijom na zaštiti ugrožene djece.

Prema britanskim državnim podacima ove godine su 44.122 osobe malim čamcima prešle Lamanš, u 2021. godine je stigla 28.461.

Više od 12.000 migranata iz Albanije je ove godine morem stiglo do Velike Britanije.

Zbog povećanog priliva je pretrpana „Centar za obradu“ Manston u Kentu, koji je u jednom trenutku primio 4.000 ljudi iako mu je kapacitet upola manji.

Veće Kenta je saopštilo da je veoma teško sprečiti da nestanu djeca i da pokušava da „proaktivno identifikuje“ one koji bi mogli biti izloženi riziku od eksploatacije.

Takođe se obavezalo da utvrdi da li se sistem može unaprijediti da se to ne bi dešavalo.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.