Društvo

U Ulcinju 130 učenika Srednje mješovite škole u samoizolaciji

Od danas je u samoizolaciji 130 učenika Srednje mješovite škole "Bratstvo jedinstvo" u Ulcinju i ne idu u školu - potvrdio je Portalu Ulcinj direktor ove ob obrazovne ustanove Husein Ceno Katana.

U Ulcinju 130 učenika Srednje mješovite škole u samoizolaciji Foto: Portal Ulcinj
Portal UlcinjIzvor

Djeca su se, kako piše ovaj portal, prije dva dana vratila sa Žabljaka gdje su proveli tri dana. Ispred Doma zdravlja jutros je bio red, a učenici su obavezni da se testiraju.

''U školi su sada iz Epidemiološke službe, uzimaju spiskove učenika po dnevnicima. Kontaktiraju roditelje. Svi moraju da se testiraju i samoizoluju'' kazao je Katana.

Škola, kako je naglasio, djeci nije odobrila to putovanje.

''Pošli su na svoju ruku. Organizovali se preko agencije i otputovali. Kada su čuli da im nisam odobrio organizovano putovanje došli su ispred moje kancelarije i rekli da će se sami organizovati. Ja na to već nisam mogao da utičem. Konsultovao sam resorno ministarstvo. Rečeno mi je da putovanje nije zabranjeno, ali ni preporučljivo. Ja nijesam dao dozvolu, niti škola ima veze sa tim'' istakao je Katana.

Problem je, kako je ocijenio, veliki.

''Nadajmo se što manjem broju inficiranih. Na putovanje su većinom bili učenici završnih razreda, ali bilo je i drugih'' rekao je Katana.

On je kazao da učenici unutar škole poštuju mjere, jer ih profesori upozoravaju, a mimo škole slabo.

''U školi su zaštićeni, ali kako izađu preko vrata mjere ne poštuju. Kafići preko puta škole su puni. Imamo igrupu učenika koja je bila na proslavu rođendana i tu ima inficiranih, a nijesu išli na Žabljak'' naveo je Katana.

Portal Analitika