Svijet

Droga skrivena u šest paleta ušla je na teritoriju Portugala na teretnom brodu sa italijanskom zastavom kroz luku Setubal

U tovaru s bananama pronađeno više od četiri tone kokaina

Portugalske vlasti saopštile su da su zaplijenile 4,2 tone kokaina sa broda koji je dolazio iz Kolumbije, a droga je bila sakrivena u paletama sa bananama.

U tovaru s bananama pronađeno više od četiri tone kokaina Foto: Tanjug/AP/Armando Franca
BetaIzvor

To je „najveća zapljena kokaina ove godine i jedna od najvećih u posljednjih nekoliko godina“, saopštila je policija.

Droga skrivena u šest paleta napunjenih bananama ušla je na teritoriju Portugala na teretnom brodu sa italijanskom zastavom kroz luku Setubal, koja se nalazi 30 kilometara južno od Lisabona.

Droga „visokog stepena čistoće“ bila je predviđena za nekoliko evropskih zemalja i njena „vrijednost se procjenjuje na više od 100 miliona eura“, dodala je policija.

Operacija je sprovedena uz međunarodnu saradnju sa Kolumbijom i nekoliko evropskih zemalja, navela je portugalska policija i dodala niko nije uhapšen u toj akciji.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.