Region

U toku je saslušanje Darka Šarića: Osumnjičen da je bio dio grupe koja je likvidirala Stamatovića, Dedovića, Kožara i Hadžića

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u toku je saslušanje Darka Šarića, zbog sumnje da je bio dio organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 2020. u Atini i likvidacija Alana Kožara i Damira Hadžića iste godine na Krfu u Grčkoj, saznaje „Politika”.

Arhiva Foto: n1
Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

Istim povodom prošle sedmice su saslušani Veljko Belivuk i Nebojša Janković. Prema nezvaničnim informacijama, oni nisu željeli da iznose odbranu, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem, prenosi Politika. 

Zbog sumnje da su učinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i učestvovanja u ubistvima pripadnika „škaljarskog” kriminalnog klana Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, 19. januara 2020. godine u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića, 23. jula 2020. godine na Krfu, krivična prijava podnijeta je protiv 19 osoba. Kao organizatori kriminalne grupe koja je učestvovala u dvije dvostruke likvidacije, policija je imenovala Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Darka Šarića.

Zbog sumnje da su bili pripadnici grupe u Srbiji su uhapšeni Dragan Tomić Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić i Rade Stojićević. Prema nezvaničnim informacija, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Dušan Jovanović Giba, Milinko Brašnjević, Abaz Rabi (uhapšen u Grčkoj) i drugi. Neki od osumnjičenih nalaze se u pritvorima i zatvorima u Crnoj Gori, dok se šestoro njih nalazi u bjekstvu.

Ninoslav Cmolić, načelnik UKP MUP-a Srbije kazao je ranije da su istražni organi godinama imali operativne podatke da Milinko Brašnjević, za koga su mediji navodili da nije živ, živi u Španiji

"Brašnjević je dugo praćen, a prekjuče je odlučeno da bude uhapšen", kazao je Cmolić na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Protiv Darka Šarića je podnijeta krivična prijava kojom se sumnjiči da je bio organizator grupe koja je počinila više krivičnih djela. To je nova „priča” i novi postupak protiv njega. Pohapšeni su pripadnici jedne kriminalne grupe pod istim vođstvom, ali će jedan broj osumnjičenih odgovarati za ubistvo u Atini, a drugi za ubistvo na Krfu – kazao je Cmolić.

Na pitanje novinara u kojoj fazi je potraga za šefom „kavčana” Radojem Zvicerom, Cmolić je rekao da je to „operativni podatak i da na to pitanje ne može da da odgovor”.

Portal Analitika