Politika

Srpske organizacije poručile da ne žele nastavak „servilne politike Mila Đukanovića“

U srijedu protest "slobodoljubivog naroda" ispred Vlade Crne Gore

Internet platforma IN4S objavila je poziv "slobodoljubivom narodu Crne Gore“ koji je „čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama“ da izađe na protest ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova.

U srijedu protest "slobodoljubivog naroda" ispred Vlade Crne Gore Foto: Printscreen
Portal AnalitikaIzvor

Cilj protesta je, kako tvrde organizatori, poslati poruku onima koje su podržali tokom litija „nadajuću se pravdi i za srpski narod“.

Ističu da „podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe“. 

„Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu“, poručili su.

Kao organizatori skupa navedeni su Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”, Srpski kulturni klub “Sveti Sava”, Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO “Herceg” – Pljevlja, NVO “Srpska nit”, NVO “Božuri”, NVO “Stupovi”, NVO “Miholjski zbor”, NVO “Serdar” i Noćni vukovi.

Portal Analitika