Region

Branila ga njegova dva manja psa

U S. Makedoniji medvjed napao pastira: Ugrizao ga za obje noge, probao i za stomak

Medvjed je napao pastira (61) u Sjevernoj Makedoniji dok je napasao krave, ali je on uspIo da se odbrani uz pomoć svoja dva manja psa, objavio je danas državni Centar za upravljanje krizama (CUK). 

U S. Makedoniji medvjed napao pastira: Ugrizao ga za obje noge, probao i za stomak Foto: Pixabay / Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Medvjed je stočara napao na planini Mukos (Babuna) u centralnom dijelu Sjeverne Makedonije i nanIo mu povrede na tijelu i leđima i ugrizao za obje noge, od čega jednu ozbiljnije.

„Pastir je instinktivno uspio da se odbrani nogama nakon što je oboren na zemlju, a branila su ga i njegova dva manja psa. Pri tome je zadobio samo povrede, a situacija je bila ozbiljna, jer je tokom višestrukih napada medvjed pokušavao da ga zgrabi i ugrize za stomak, što je moglo biti fatalno“, prenijeli su članovi njegove porodice.

Napad se desio u subitu 7. aprila, a, prema CUK, poslije napada, 61-godišnjak je imao snage da se vrati u svoju „kolibu“, zajedno sa stadom krava, ali je tamo, usljed slabosti, izgubio svjest, a najvjerovatnije usljed pretrpljenog šoka nije moga da pozove pomoć.

Pošto se od nedjelje nije javljao kući, a članovi porodice nijsu mogli da ga dobiju telefonom, zabrinuti su otišli pravo na planinu u „kolibu“ kod stada krava i tu su ga našli povrijeđenog i pod velikim stresom.

„Odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu Veles – hirurško odjeljenje, gdje mu je ukazana odgovarajuća medicinska pomoć. Noge su mu, pored rana od ujeda, otekle i od udaraca tokom borbe sa medvjedom“, piše u saopštenju CUK Sjeverne Makedonije.

Portal Analitika