Crna hronika

Zaplijenjeno oružje, osumnjičeni da su nakon plječke oštećenu zaključali u kiosk i udaljili se sa lica mjesta

U Podgorici uhapšene dvije osobe: Uz prijetnju pištoljem otuđili novac, cigarete i druge proizvode iz kioska

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije. 

U Podgorici uhapšene dvije osobe: Uz prijetnju pištoljem otuđili novac, cigarete i druge proizvode iz kioska Foto: Uprava policije
Portal AnalitikaIzvor

Naime, zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela slobode je lišen M.P., a N.K. zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"Oni su, kako se sumnja, 9. marta oko 06:20 časova prišli oštećenoj osobi zaposlenoj u jednom maloprodajnom objektu – kiosku, koju su uz prijetnju pištoljem natjerali da uđe u navedeni objekat, nakon čega su iz istog otuđili oko 400 eura, četiri mobilna telefona, risiver i veću količinu cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti od oko 4.500 eura", navode iz Uprave policije. 

Nakon toga, kako su saopštili iz Uprave policije, osumnjičeni su oštećenu zaključali u kiosk i udaljili se sa lica mjesta.

"Po naredbi sudije za istragu policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P., a u kojoj živi i N.K. Tom prilikom pronađena je i oduzeta automatska puška, 157 komada municije različite vrste i kalibra, sedam štapina dinamita, sporogoreća mica, pištolj marke „CZ“ kalibra 7,62 mm i tri okvira za pištolj nepoznate marke, kao i metalni boks", saopšteno je iz Uprave policije. 

Oduzeto oružje i ostali predmeti biće predmet odgovarajućih vještačenja.

Portal Analitika