Abiznis

U Pljevljima potpisan ugovor o toplifikaciji

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i Konzorcijuma koji čine Roto-Term DOO Pljevlja i Synergy Tech DOO Beograd potpisali su ugovor o toplifikaciji Pljevalja, čija je vrijednost 2,5 miliona eura.

U Pljevljima potpisan ugovor o toplifikaciji Foto: PR Centar
Portal Analitika/PR centarIzvor

Ugovor su, u Termoeletrani (TE) Pljevlja, potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić Nikola Rovčanin i direktor Roto-Term DOO Pljevlja Nino Begović.

Saopšteno je da je ovim dokumentom predviđeno da Konzorcijum izvrši sve poslove u vezi sa izradom Glavnog projekta i ostale tehničke dokumentacije cjelokupnog primarnog toplovoda od TE „Pljevlja“ do grada po fazama i izgradnje I faze primarnog toplovoda u dužini od cca 2.3 km.

Izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin, istakao je da danas svjeodočimo istorijskom trenutku, jer se radi o projektu koji se čekao 40 godina.

„Sad potpisujemo ugovor koji se odnosi na toplifikaciju Pljevalja. Toplifikaciju, koju su građani čekali toliko decenija. Toplifikaciju, uslijed čijeg je nedostatka vjerovatno trpjela i privreda, a veliki broj građana se odselio. Nadam se da ćemo već 2024. godine postojeću gradsku infrastrukturu imati priključenu na toplovod TE Pljevlja kao izvor i da će Opština Pljevlja širiti sekundardnu mrežu u godinama pred nama“, rekao je Rovčanin.

Ocijenio je da je ovaj projekat važan i sa aspekta privrede.

„Mislim da će se nakon njegove realizacije ne samo popraviti životna sredina, već da će privrednici i investitori naći svoju šansu da ulažu u Pljevlja“, kazao je Rovčanin.

Rekao je da očekuje da će početkom naredne godine biti realizovana II faza projekta od strane Uprave za javne radove.

Direktor Roto-Term DOO Pljevlja, Nino Begović, kazao je da su zadovoljni što su sa firmom Synergy Tech DOO Beograd odabrani da budu izvršioci ovog projekta, navodeći da se nada da će opravdati očekivanja EPCG .

Vrijednost ugovora je 2.495.000 EUR bez PDV-a. Naznačena sredstva predstavljaju polovinu fonda koji je EPCG opredijelila za ovaj projekat, shodno svojim poslovnim planovima i Memorandumu o razumijevanju između Kompanije, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja.

Činu potpisivanja ugovora su prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja Bojan Đordan, pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja Veselin Sekulić i direktor Synergy Tech DOO Nemanja Laković.

Portal Analitika