Muzika

Predstaviće se i crnogorske grupe 9 i Petrikor, kao i hrvatski Extroft

U petak na Rockstrikciji: Ritam Nereda nastupa u Podgorici

Bend sa bogatom karijerom i kroz devet albuma, u glavni grad Crne Gore donijeće hitove: “Hiljade”, “Put beznađa”, “10 godina” i mnoge druge, koji su ostavili trag u svijetu pank muzike

U petak na Rockstrikciji: Ritam Nereda nastupa u Podgorici Foto: Rockstrikcija
Portal AnalitikaIzvor

U okviru petog serijala koncerata Rockstrikcija, u petak 9. februara pred podgoričkom publikom u hali Kolektora (ex-Titex) nastupiće Ritam Nereda (Srbija), grupa 9 i Petrikor (Crna Gora), kao i Extroft (Hrvatska).

Organizatori podsjećaju da su na Rockstrikciji do sada gostovala neka od najistaknutijih i najinteresantnijih rok sastava iz zemlje i regiona, među kojima su: Nikola Vranjković, Autogeni Trening, Bjesovi, Vrpca, Šiza, Punkreas, Alternaiva, Atheist Rap, Let 3.

Pravo osvježenje na muzičkoj sceni je, kako navode, grupaPetrikor, a njihov prvi javni nastup je rezervisan na ovoj Rockstrikciji. Jedan od rijetkih mladih crnogorskih muzičkih sastava srednjoškolskog uzrasta koji svira alt/rock otvoriće ovo muzičko veče. Nakon toga putuju za Zagreb gdje će sa svojim vršnjacima nastupati u sklopu Superval festivala 21. februara.

Rockstrikcijau saradnji saSupervalfestivalom iz Hrvatske omogućila je razmjenu mladih bendova srednjoškolskog uzrasta, pa tako u Podgoricu za ovu priliku dolazi grupa Extroft iz Valpova. Ovaj mladi bend je svojom muzikom skrenuo pažnju mnogim festivalima u Hrvatskoj i regionu. Njihov hard/core/metal zvuk, kako najavljuju organizatori, biće sjajna uvertira u ostatak večeri na kojoj će se predstaviti i grupa9iz Bara.

Momci sa crnogorskog primorja spremili su promociju prvog albuma, nešto tvrđi zvuk nego što smo navikli da slušamo sa našeg Jadrana. Muzički sastav“9” iz Bara, čine Milić Šarović (glavni vokal/gitara), Duško Srzentić (prateci vokal/gitara), Džulijan Ilić (bass gitara) i Ivan Ćetković (bubanj). 

Bend se okupio krajem 2022. sa ciljem da radi isključivo autorsku muziku i pokuša da plasira noviji metal/core zvuk na scenu Crne Gore i regiona. U toku je snimanje prvog albuma koji će sadržati 9 pjesama, od kojih je pet već snimljeno i mogu se naći na YouTube kanalu kao i na ostalim platformama. Video za njihovu pjesmu „Slamka Spasa“ možete pogledati u nastavku:

Kraj večeri rezervisan je za Ritam Nereda koji važi za jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih sastava svoje generacije u regionu, koji svira još od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, što unaprijed obećava nezaboravanu žurku. 

Ovaj bend, sa bogatom karijerom i kroz devet albuma, u Podgoricu će donijeti hitove: “Hiljade”, “Put beznađa”, “10 godina” i mnoge druge, koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu pank muzike.

Portal Analitika