Svijet

Guvrner te države i američki Vrhovni sud odbili da reaguju

U Misuriju pogubljen zatvorenik uprkos zahtjevu da se ne izvrši smrtna kazna

Muškarac koji je ubio dvojicu zatvorskih čuvara 2000. godine, pogubljen je juče nakon što su guverner Misurija Majk Parson i američki Vrhovni sud odbili da intervenišu, iako je nekoliko porotnika iz ovog slučaja potpisalo peticiju da se ipak ne izvrši smrtna kazna.

U Misuriju pogubljen zatvorenik uprkos zahtjevu da se ne izvrši smrtna kazna Foto: Tanjug
Portal AnalitikaIzvor

Majkl Tisijus (42) osuđen je 2011. godine da je ubio zamjenike šerifa okruga Rendolf, Džejsona Ektona i Liona Edžlija, koji nijesu bili naoružani, tokom neuspjelog pokušaja da pomogne bivšem cimeru da pobjegne iz zatvora, javlja Rojters.

Tisijus je proglašen mrtvim u 18 sati juče, nakon što je dobio smrtonosnu injekciju, pošto je prethodno Vrhovni sud SAD odbacio u ponedjeljak i utorak peticije da mu se ukine smrtna kazna, saopštilo je ministarstvo za izvršenje krivičnih sankcija savezne države Misuri.

Tisijusovi advokati su u peticijama tražili da mu se ukine smrtna kazna, s obzirom na to da je u vrijeme zločina imao 19 godina i da je već tada imao nepovratno oštećenje mozga i mentalnu bolest.

No uprkos tome, kazna je izvršena. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.