Svijet

U Gvinejskom zalivu francuska mornarica zaplijenila 2,4 tona kokaina

Francuska mornarica zaplijenila je više od 2,4 tone kokaina na zapadu Gvinejskog zaliva, na ribarskom brodu bez zastave koji je isplovio iz Brazila, saopštila je atlantska pomorska prefektura Francuske.

U Gvinejskom zalivu francuska mornarica zaplijenila 2,4 tona kokaina Foto: Guliver
BetaIzvor

"Ukupno 2.435 kilograma kokaina je otkriveno na brodu, a zatim je prebačeno na nadzornu fregatu Ventose da bi bilo uništeno. Ribarski brod, 20 metara dugačak, napustio je brazilsku obalu nekoliko dana ranije", navodi se u saopštenju.

Pretpostavlja se da je kokain bio namijenjen evropskom tržištu, s obzirom na rutu kojom je brod išao.

Ova operacija "velikih razmjera", koja se odigrala u četvrtak u zoru na otvorenom moru, pokrenuta je na osnovu istrage brazilske federalne policije u saradnji sa britanskim (NCA) i američkim (DEA) istražnim službama.

Osmatračka fregata Ventose je od sredine septembra angažovana u francuskoj operaciji "Korimbe" namijenjenoj jačanju pomorske bezbjednosti i borbi protiv nedozvoljenih aktivnosti kao što su krivolov, piraterija i trgovina drogom u Gvinejskom zalivu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.