Regioni

U finalu državnog takmičenja najbolje barske osnovne škole

Međunarodna sportska manifestacija “Žogarija”, pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ambasade Slovenije u Crnoj Gori, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, održana je danas kod sportske dvorane “Topolica”.

U finalu državnog takmičenja najbolje barske osnovne škole Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o događaju koji se drugu godinu zaredom održava u Baru, sa ciljem da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti stiču navike zdravog života i nova poznanstva i prijateljstva.

U igrama sa loptom danas su se, najprije, takmičili učenice i učenici, uzrasta od 7 do 11 godina, iz šest barskih osnovnih škola: “Blažo Jokov Orlandić”, “Jugoslavija”, “Anto Đedović”, “Kekec”, “Jovan Tomašević” i “Meksiko”.

“Na osnovu postignutih rezultata u više disciplina, tri provoplasirane ekipe sa opštinskog takmičenja iz škola “Anto Đedović”, “Blažo Jokov Orlandić” i “Kekec” plasirale su se u državno finale “Žogarije”, održano u popodnevnim časovima. U sjajnoj atmosferi, koju su obilježili fer nadmetanje i druženje među učesnicima, u finalu su se takmičile ekipe iz Podgorice, Pljevalja i Bara, a titula najbolje ekipe na državnom nivou pripala je barskoj OŠ “Anto Đedović”. Drugoplasirana je ekipa škole “Blažo Jokov Orlandić”, a treće mjesto je pripalo podgoričkoj OŠ “Maksim Gorki", saopšteno je iz Opštine Bar.

Prisutne su pozdravili Goran Simić, sekretar Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar, Gregor Presker, ambasador Slovenije u Crnoj Gori i Neda Ojdanić, državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih, koji su konstatovali da je ova manifestacija jedinstvena prilika da se najmlađi podstaknu na druženje, zabavu, bavljenje sportom, te razvijanje strpljivosti i promociju fer takmičarskog ponašanja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.