Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • U Crnu Goru ilegalno prebacivali ruske obavještajce i članove podzemlja, obezbjeđivali im i boravak?

Podnijeta krivična prijava

U Crnu Goru ilegalno prebacivali ruske obavještajce i članove podzemlja, obezbjeđivali im i boravak?

Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici predate je krivična prijava protiv R.T. zbog zloupotrebe službenog položaja, širenja nacionalne i vjerske mržnje, ograničavanja slobode kretanja, progona i drugih krivičnih djela.

U Crnu Goru ilegalno prebacivali ruske obavještajce i članove podzemlja, obezbjeđivali im i boravak? Foto: Ilustracija / Google Earth
Portal Analitika/Kodex.meIzvor

Krivična prijava, kako prenosi portal Kodex, mogla bi biti proširena i na još nekoliko lica, a navodno je riječ o grupi koja je u pograničnom dijelu prema Srbiji kroz šumu organizovano prebacivala ruske obavještajce, pripadnike huliganskih i kriminalnih grupa.

Pomenute grupe su, kako je navedeno u prijavi, na teritoriju Crne Gore, koja je članica NATO, prenosili savremene prislušne i urežaje za presrijetanje telekomunkacionih veza.

U sve su umiješani pojedini pripadnici bezbjednosnih službi Crne Gore, među kojima je R.T iz Bijelog Polja, koji je – kako su naveli podnosioci krivične prijave – prije aktuelne funkcije bio u graničnim službama, tako da jako dobro poznaje prečice kroz izolovane šumske pogranične zone.

Kako izvori portala Kodex, koji su i među podnosiocima prijave, tvrde – R.T. je imao zadatak da “stranim obavještajcima pokaže šumske puteve, pruži pomoć i logistiku u prebacivanju, prihvati ih na teritoriju Crne Gore, obezbijedi im siguran boravak uz zaštitu pojedinih pripadnika crnogorskih snaga bezbjednosti i dalje prebacivanje na planiranu lokaciju koja se nalazi na NATO teritoriji.

Portal Analitika