Društvo

Saopšteno iz Instituta za javno zdravlje

U Crnoj Gori još šest slučajeva koronavirusa

Direktor Instituta za javno zdravlje, prof. dr Boban Mugoša, kazao je da je danas urađeno 20 novih briseva, a od toga je šest pozitivnih, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, što znači da u Crnoj Gori ima osam slučajeva infekcije koronavirusom.

U Crnoj Gori još šest slučajeva koronavirusa Foto: PR Centar
Izvor

„To ukazuje da epidemija počinje da se širi, a ukazuje i još na nešto, a to je da moramo poštovati pravila, mora se držati socijalna distanca, moramo poštovati samoizolaciju, moramo ostati kod kuće i smanjiti kontakte. Jedino tako ćemo sačuvati sebe, svoje najbliže, prijatelje i zajednicu“, rekao je Mugoša.

On je zamolio sve, a posebno one koji moraju biti u samoizolaciji, da poštuju uvedena pravila „jer u slučaju nepoštovanja imaćemo epidemiju nesagledivih razmjera i posljedica“.

„U vezi sa tim danas smo imali i novu sjednicu Nacionalnog koordinirajućeg tijela na kojoj je odlučeno da se mjere pooštre do toga da u slučaju nepoštovanja pravila policija preduzima mjere pisanjem krivičnih prijava sa velikim kaznama koje mogu ići do godinu. Da se to ne bi dešavalo, jer ćemo ionako imati velikih problema, molim sve da poštuju pravila, da ostanu kod kuće i da se tako izborimo protiv ove epidemije“, poručio je Mugoša.

Novi izvještaj iz Instituta za javno zdravlje možete očekivati sjutra oko 14 sati.Portal Analitika