Fudbal

U centru pažnje Podgorica i Pljevlja

Izvor

Podgoričani su poslednji nanijeli poraz Zeti, a trener Budućnosti Nenad Vukčević kazao je da respektuju rivala, ali da su u mislima samo tri boda. ‘’Zeta je ozbiljna ekipa koja je u proljećnom dijelu šampionata osvojila najviše bodova. Respektujemo ih i ozbiljno se pripremamo za meč. Radili smo dobro i rezultat bi trebao da bude pozitivan. Smatram da smo napravili pomak, ali utakmica će sve pokazati. Zeta nam leži, dobili smo ih dva puta ove sezone, a nadam se da ćemo ponovo biti bolji", kazao je Vukčević.

Zeta se nalazi u fenomenalnoj seriji. Treći su na tabeli sa dva boda više od Mogrena, tako da je Evropa veoma blizu. Tim sa Trešnjice ulogu favorita prepušta domaćinu istakao je kapiten Zete Miroslav Kaluđerović. '' Mi smo napravili fenomenalan rezultat u proljećnom dijelu šampionata. Stadion pod Goricom uvijek je bio težak po nas, tako da bi bili zadovoljni i neriješenim rezultatom. Očekujem jednu pravu fudbalsku predstavu, u kojoj će publika uživati pa neka pobijedi najbolji'', kazao je Kaluđerović.

Izuzetno zanimljivo biće pod Golubinjom đe će domaći Rudar dočakati četvrtoplasirani Mogren. U prethodna dva duela Pljevljaci su slavili na svom terenu sa 2:0, dok je meč u Budvi završen bez golova. U primorskom duelu sastaće se Petrovac i Grbalj. Bodove spasa traži Kom. Međutim, Zlatičane očekuje mnogo težak zadatak jer im dolazi Sutjeska, koja je na samo pet bodova od zone ispadanja. Mornar u Baru dočekaće Lovćen, dok se bodovima na domaćem terenu nada Berane koje će ugostiti Dečić.

Parovi:

16:00h Budućnost - Zeta

16:00h Rudar - Mogren

16:00h Kom - Sutjeska

16:00h Petrovac - Grbalj

16:00h Mornar - Lovćen

16:00h Berane – Dečić

Tabela:

1. Rudar 57

2. Budućnost 54

3. Zeta 46

4. Mogren 44

5. Grbalj 42

6. Lovćen 40

7. Dečić 29

8. Sutjeska 26

9. Berane 24

10. Mornar 21

11. Petrovac 20

12. Kom 16

Portal Analitika