Svijet

"Podržavamo rješenje bazirano na miru"

Turska odbacila rusku odluku o aneksiji četiri ukrajinske regije

Turske vlasti su saopštile da odbacuju odluku Rusije o aneksiji četiri ukrajinske regije kao što nije priznala ni aneksiju Krima 2014. godine.

Turska odbacila rusku odluku o aneksiji četiri ukrajinske regije Foto: Foto: Bošnjačka stranka
AgencijeIzvor

Ministarstvo spoljnih poslova Turske navelo je kako odluka Moskve predstavlja kršenje uspostavljenih principa međunarodnog prava i da kao takva ne može biti prihvaćena.

"Turska nije priznala rusku aneksiju Krima na nelegitimnom referendumu 2014. godine i pokazala je snažnu podršku teritorijalnom integritetu, nezavisnosti i suverenitetu Ukrajine u svakoj prilici. U skladu s tim stavom usvojenim 2014. godine, odbacujemo odluku Rusije da anektira regije u Ukrajini Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je navelo kako Turska nastavlja da „podržava rješenje ovog rata, koji poprima zastrašujuće oblike, bazirano na miru, koji se može postići pregovorima“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je ovjavio pripajanje pomenutih regija Rusiji.

Putin je kazao kako su referendumi održani, a ljudi napravili izbor.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Ć ĆaoAmerika_neregistrovani
01.10.2022. 11:12

Ovo je bolje i mnogo važnije nego što senilac aveta.

5
1