Tenis

TS Kosova prijavio tim Srbije zbog pjesme „Veseli se srpski rode“

Teniski savez Kosova prijavio je Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentaciju Srbije zbog pjesme koja je pratila izlazak srpskih tenisera na teren pred meč četvrtfinala protiv Velike Britanije, piše Sport klub. 

TS Kosova prijavio tim Srbije zbog pjesme „Veseli se srpski rode“ Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

List „Koha Ditore“ navodi da je pjesma Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“ u kojoj se pominju Prizren i Rumija „neonacistička“ i da tim Srbije mora da bude kažnjen zbog provokacija.

"Nevjerovatno je da se takve provokacije neonacističkim pjesmama dešavaju na velikim sportskim dogašajima, posebno na Dejvis kupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovu provokaciju države Kosovo", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Kosova.

Dalje se u saopštenju navod da će TSK u saradnji sa državnim institucjama podnijeti i zvaničnu žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komitetu i svim drugim relevantnim institucijama.

TSK dodaje da ovo „nije prvi prestup“ Novaka Đokovića koji je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“ ali i da se oglašavao povodom sukoba do koga je došlo u Banjskoj 24. septembra.

Dejvis kup: Srpski tim izašao uz zvuke nacionalističke pjesme (VIDEO)
24
Dejvis kup: Srpski tim izašao uz zvuke nacionalističke…
24.11.2023 10:47

 

Portal Analitika