Crna hronika

Kako bi bilo utvrđeno porijeklo oružja koje su imali sa sobom

Tri policajca iz Lazovićeve pratnje dovedena u prostorije UP

Tri policajca koja su bila u pratnji nekadašnjeg oficira policije Zorana Lazovića dovedena su u prostorije Uprave policije u Baru kako bi bilo utvrđeno porijeklo oružja koje su imali sa sobom.

Tri policajca iz Lazovićeve pratnje dovedena u prostorije UP Foto: UP
Portal AnalitikaIzvor

Policija je, kako su istakli, najprije ispred Osnovnog suda u Ulcinju legitimisala Z.L. (65), D.M. (39), Ž.R. (45) iz Podgorice, kao i S.M. (48) iz Nikšića i N.J. (45) iz Bara.

Nakon toga, oni su zaustavljeni  u mjestu Zaljevo kod Bara.

"Tokom kontrole utvrđeno je da su se u vozilu nalazila gore pomenuta lica, kojom prilikom su Ž.R., D.M. i S.M. izjavili da su aktivni policijski službenici, te da kod sebe posjeduju službene legitimacije i službeno vatreno oružje – pištolje", naglasili su iz UP.

Nakon toga, trojica policajaca dovedeni su u službene prostorije.

"Tim povodom su navedena lica dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja porijekla vatrenog oružja i osnovanosti posjedovanja istog, uz prethodno obavještavanje nadležnog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Nakon što je utvrđeno da oružje odgovara oružju zaduženom u Upravi policije pomenuta lica su napustila službene prostorije, a spisi predmeta su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na dalje postupanje", istakli su oni.

Portal Analitika