Marketing

Treći dan ICT Week-a posvećen mladim inovatorima

Nakon uspješno završenog drugog dana prve podgoričke ICT nedjelje, koji su obilježili konferencija o sajber bezbjednosti i događaj posvećen ljubiteljima gejming industrije, slijedi dan posvećen mladim inovatorima. 

Treći dan ICT Week-a posvećen mladim inovatorima Foto: CT
Crnogorski TelekomIzvor

Trećeg dana ICT Week-a, koji organizuje Glavni grad u saradnji sa ICT Cortex uz pokroviteljstvo Crnogorskog Telekoma, očekuje nas predstavljanje raznih alata i programa dostupnih na tržištu koji pomažu djeci da naprave prve korake u svijetu programiranja. Događaj počinje u 10h na platou između Narodne biblioteke Radosav Ljumović i Skupštine Glavnog grada.

Na štandovima brojnih kompanija održaće se različiti tipovi radionica, kvizova i takmičenja iz oblasti programiranja, gejmingai IT inovacija, a događaji predviđeni za ovaj dan najviše će obradovati mlađu populaciju. 

Naime, NVO "Udruženje mladih inovatora i pronalazača Crne Gore" imaće štand sa Lego Mindstorm robotima treće generacije, koji se koriste na robotičkim takmičenjima za djecu širom svijeta i naočarima sa specijalnim staklima koje su tehnološka revolucija jer gluvim osobama prikazuju ono što sagovornik govori. Na ovom ali i štandu članice klaster – Optimus Consulting djeca će moći da nauče nešto više o različitim aspektima programiranja u kombinaciji sa elektronikom. 

Montengro Robotics će organizovati takmičenje "Fight robota" koje je namjenjeno srednjoškolcima, i takmičenje u programiranju uz upotrebu micro:bit računara za osnovce, dok će na štandu Codelab djeca moći da programiraju gotove Lego Mindstorms robote da naprave neki pokret, oprobaju se u zabavnim logičkim igrama na računarima ili mobilnim telefonima. 

Kompanija Logate će organizovati 2 radionice od po 45 minuta na temu programiranja za djecu 8. i 9. i za srednjoškolce. Javni čas programiranja održaće i kompanija DigitalBee, na kom će kreirati igricu u alatu Scratch i pokazati djeci koliko je to jednostavno.

Kompanija Alicorn će na svom štandu promovisati edukativne igrice gdje će djeca moći da testiraju svoje znanje iz oblasti. 

Svi učesnici koji ostvare dobar rezultat na radionicama ili se dobro pokažu u edukativnim igricama osvojiće neku od vrijednih nagrada.

ICT week, prvu podgoričku ICT nedjelju organizuje Glavni grad Podgorica, u saradnji sa udruženjem ICT Cortex i pod pokroviteljstvom kompanije Crnogorski Telekom. Svi događaji su namjenjeni široj javnosti i svi su besplatni. Organizatori obećavaju kvalitetan i zabavan sadržaj i sve zainteresovane pozivaju da se pridruže.

Zbog ograničenog broja posjetilaca, na različitim lokacijama, prijave su obavezne a mogu se poslati preko sajta www.ictweek.me 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.