Abiznis

Trebjesa podržala projekat zaštite nikšićkih rijeka

Izvor

Na drugi po redu konkurs Pivare pristiglo je šest projekata, a za najbolji među njima glasali su direktori Fonda za aktivno građanstvo (FAKT) i Ekološkog pokreta „Ozon“, Anica-Maja Boljević i Aleksandar Perović i dva predstavnika „Trebjese“. Ocjenjivane su sljedeće komponente projekta: aktuelnost i kvalitet, stručnost koordinatora i ključnih lica, broj ciljnih grupa i način uključivanja, kao i saradnja u realizaciji projekta sa drugim subjektima.

„NVO sektor se i ove godine pokazao kao pravi ekološki partner Nikšića i ukazao nam kroz predloge projekata na probleme koje treba rješavati“, saopštila je na konferenciji za medije povodom proglašenja pobjedničkog projekta Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari „Trebjesa“.

Ona je kazala da u zaštitu životne sredine treba konstantno ulagati i kreirati bolje i ljepše okruženje za život.

„Trebjesa prepoznaje ovu potrebu i podržava brojne aktivnosti koje imaju za cilj jačanje ekološke svijesti i rješavanje izazova u ovoj oblasti“, navela je Milić.

Koordinator programa filantropije u FAKT-u Anto Janković podsjetio je da ova organizacija već četiri godine, u saradnji sa svojim partnerima, aktivno radi na promociji filantropije u Crnoj Gori.

On je rekao da Pivaru „Trebjesa“ od drugih kompanija razlikuje upravo dugogodišnja podrška lokalnoj zajednici, što je najbolje i pokazala odlučivši se da već drugu godinu na organizovan način usmjeri sredstva u rješavanje konkretnih ekoloških problema sa kojima se Opština Nikšić suočava. „Ovaj projekat pokazatelj je i namjere Trebjese da pruži podršku civilnom sektoru, dajući mu jasnu poruku da za dobre građanske inicijative, koje se bave riješavanjem konkretnih problema ljudi u zajednici, uvijek ima sredstava“.

Portal Analitika