Svijet

Tras: Trebalo je bolje da pripremimo teren, ali morali smo brzo da reagujemo

Britanska premijerka Liz Tras priznala je da je trebalo bolje da pripreme teren za njen plan za ekonomski rast kako bi se minimizovala reakcija tržišta. Naime, funta je dostigla rekordno nizak nivo, a troškovi zaduživanja države su porasli.

Tras: Trebalo je bolje da pripremimo teren, ali morali smo brzo da reagujemo Foto: EPA-EFE
DanasIzvor

Liz Tras, koja je u Dauning stritu manje od mjesec dana, ublažila je svoj ton govoreći za Bi-Bi-Si o ekonomskom programu.

Navela je da je htjela da ubijedi javnost da će im njen program dugoročno donijeti korist, a paket energetskih mjera im pomoći da ove zime lakše plate račune za struju i gas.

Ipak, priznaje da je trebalo bolje da pripreme teren kako bi umanjili negativnu reakciju tržišta, koja je dovela do pada funte i rasta troškova zaduživanja države.

Ona ostaje pri svom planu ekonomskog rasta za koji su je kritikovali investitori i ekonomisti, navodeći da on dovodi do trošenja milijardi funti, bez objašnjenja kako bi to moglo da bude finansirano, kratkoročno gledajući. 

„Razumijem njihovu zabrinutost za ono što se desilo protekle nedjelje, ali stojim pri paketu koji smo najavili, kao i pri tome da smo morali da ga najavimo jer je bila potrebna brza reakcija, ali prihvatam da je trebalo bolje da pripremimo teren“, rekla je Liz Tras.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Ć ĆaoAmerika_neregistrovani
02.10.2022. 10:00

Ova i kingo Čarli3 su slični URI, sve zakulisno narodu iza leđa. Tipični pobornici WEF-ma, Soroša i Bila Gejtca.

1
0