Svijet

Pominje se Hilari Klinton

Tramp skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata o ruskom miješanju u izbore

Tramp skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata o ruskom miješanju u izbore Foto: Foto: Win McNamee/Getty Images
agencijeIzvor

Predsjednik SAD-a Donald Tramp izjavio je u utorak da je deklasifikovao sve dokumente koji se odnose na savezne istrage o ruskom miješanju u američke izbore i korištenje privatnog servera bivše državne sekretarke Hilari Klinton za slanje vladinih e-mailova.

"Odobrio sam potpunu deklasifikaciju svih dokumenata koji se odnose na najveći politički zločin u američkoj istoriji, rusku podvalu. Isto tako, odobrio sam uklanjanje tajne o skandalu sa elektronskom poštom Hilari Klinton. Bez redigovanja", napisao je Tramp na Tviteru.

Podsjetimo, istraga o miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine trajala je gotovo dvije godine. Prošle godine tadašnji specijalni izaslanik Robert Miler priznao je da ne postoje dokazi o zavjeri između Trampa ili njegovih saradnika i Moskve. Bez obzira na to, on je optužio grupu ruskih građana za mješanje u izbore. U Kremlju su izjavili da, bez obzira na optužbe, Miler nije dostavio odgovarajuće dokaze.

U jednom od jučerašnjih saopštenja na Tvitteru Tramp je istakao da su u slučaju "lažne ruske zavjere ljudi radili veoma sporo".

Portal Analitika