Svijet

Tramp odbio posljednju priliku da svjedoči u slučaju silovanja

Bivši američki predsjednik Donald Tramp odbio je posljednju priliku da svjedoči na građanskom suđenju, u kojem ga kolumistkinja optužuje da ju je silovao u garderobi robne kuće 1996. godine.

Tramp odbio posljednju priliku da svjedoči u slučaju silovanja Foto: EPA
AJBIzvor

Trampu, republikanskom kandidatu za predsjednika 2024. godine, američki okružni sudija Levis Kaplan dao je rok do nedjelje do 17:00 sati po lokalnom vremenu da podnese zahtjev za svjedočenje, ali on to nije učinio.

To nije iznenađenje, jer se Tramp nijednom nije pojavio tokom dvosedmičnog suđenja u Njujorku, na kojem je spisateljica E. Dži Karol svjedočila nekoliko dana, ponavljajući tvrdnje koje je prvi put javno iznijela u memoarima iz 2019. godine.

Završne riječi advokata u ponedjeljak

Ona traži kompenzaciju i odštetu u ukupnom iznosu od više miliona dolara.

Porota je pogledala isječke iz iskaza snimljenog u oktobru, u kojem je Tramp poricao da je silovao Kerol ili da ju je ikada stvarno poznavao.

Bez Trampovog svjedočenja, advokati trebaju iznijeti završne riječi u ponedjeljak, a vijećanje će vjerovatno početi u utorak.

Nakon što su tužioci dovršili slučaj u četvrtak, Trampov advokat Džo Takopina počeo je s izlaganjem odbrane bez pozivanja svjedoka.

Nije tražio dodatno vrijeme kako bi Tramp odlučio svjedočiti.

Takopina je odbio dati komentar novinskoj agenciji Associated Press nakon isteka roka u nedjelju.

Kerol, kojoj je 79 godina, sa klupe mjesta svjedoka je kazala da ju je Tramp silovao početkom 1996. godine, nakon što su se sreli na ulazu u robnu kuću u centru Manhattana.

U garderobi ‘postao nasilan’

Rekla je da je susret počeo kao zabavan i koketan, dok ju je Tramp nagovarao da mu pomogne kupiti dar za ženu, nakon čega su završili u praznom dijelu radnje s donjim rubljem, gdje su se šalili u vezi isprobavanja prozirnog bodija.

Kerol je ispričala da je u garderobi Tramp postao nasilan, udarajući je o zid, povukavši joj helanke u stranu i silujući je prije nego što ga je udarila koljenom i pobjegla iz trgovine.

Tramp tvrdi da je Kerol to izmislila.

Nazvao je to “odvratnom laži”, koju je izrekao “ludak” koji pokušava potaknuti prodaju svoje knjige, piše Al Džazira.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.