Abiznis

"Potražnja za ferijem istaknuta je sezonalnošću, i samim tim veća potražnja se javlja u toku ljetnje turističke sezone"

TO Bar: Uspostavljanje druge linije do Barija zadovoljava potrebe putnika

Potražnja turista kada su u pitanju putovanja na relaciji Bar-Bari u toku ljetnje turističke sezone veća je, i u konsultaciji sa Barskom plovidbom, mišljenja smo da su su dvije linije saobraćanja dovoljne, saopštili su za iz Turističke organizacije (TO) Bar. Da se Crna Gora ne razlikuje u odnosu na susjedne zemlje govori podatak da i na relaciji Dubrovnik-Bari saobraćaju dvije linije nedjeljno.

TO Bar: Uspostavljanje druge linije do Barija zadovoljava potrebe putnika Foto: RTCG
RTCGIzvor

"U konsultaciji sa Barskom plovidbom, mišljenja smo da su dovoljne dvije linije saobraćanja na relaciji Bar-Bari. Potražnja za ferijem istaknuta je sezonalnošću, i samim tim veća potražnja se javlja u toku ljetnje turističke sezone", saopštili su iz TO Bar.

Kako su istakli, s obzirom da je do nedavno saobraćao samo jedan broj, smatraju da uspostavljanje druge linije zadovoljava potrebe putnika.

"S obzirom da je do skoro saobraćao samo jedan brod, smatramo da uspostavljanje druge linije zadovoljava potrebe putnika", kazali su iz Turističke organizacije Bar za Portal RTCG.

Kako piše Ferrycroatia, trajekt na liniji Dubrovnik-Bari u toku ljetnje sezone saobraća dva puta nedjeljno.

Podsjetimo, pregovori sa Italijanima su u toku i izvjesno je da će ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji biti potpisan ovih dana, saopšteno je Primorskom portalu sredinom aprila iz Barske plovidbe.

Kako su tada istakli, pomorskoj liniji Bar-Bari vjerovatno će tokom ljeta saobraćati putnički brod kompanije Tnitsea Shipping, a pregovori sa Italijanima su u toku. Naveli su da jedina pomorska linija između Crne Gore i Italije startovaće od kraja juna i brod će saobraćati tokom ljetnjih mjeseci, a Barska plovidba imaće prihod od prodatih karata u njihovim poslovnicama.

Nakon što je Barska plovidba ostala bez svog putničkog broda u decembru 2016. godine, nakon 52 godine, na liniji Bar–Bari plovio je pet do šest mjeseci godišnje brod Dubrovnik, koji je bio u vlasništvu hrvatske Jadrolinije.

Zbog nemogućnosti da plovi brod Dubrovnik, Hrvati ove godine nijesu mogli da produže ugovor sa crnogorskom kompanijom.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bubamara_neregistrovani
01.05.2023. 15:23

Da vam "dočaram". Ne radi se o dvije linije. To je jedna linija Bar - Bari, ali dva saobraćanja neđeljno na jednoj liniji.

1
1
n nena_neregistrovani
01.05.2023. 12:07

Dovoljno je jedna linija da se zadovolje putnici jer ih nema mnogo, pa nek vozi tri puta nedeljno. Senzacionalno se najavljivala i kupovina broda kad ono nemaaa.

1
0
M MNE_neregistrovani
01.05.2023. 07:13

Upoređivanjem Dubrovnika i Bara te potreba za linijama Bar-Bari je kao kad pomiješate babe i žabe.

3
3