Turizam

Obilježili Svjetski dan turizma

TO Bar: Pješačkom turom željeli smo da naše mlade motivišemo ka održivom turizmu

Turistička organizacija Bar obilježila je, u saradnji sa JU Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom, Svjetski dan turizma.

TO Bar: Pješačkom turom željeli smo da naše mlade motivišemo ka održivom turizmu Foto: TO Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Ovaj važan datum pruža nam priliku da proslavimo ljepotu našeg grada i njegovu bogatu turističku ponudu i kulturnu baštinu", saopštili su iz TO Bar.

Dodaju da ovogodišnji Svjetski dan turizma posebno naglašava važnost očuvanja prirode i održivog turizma.

Tim povodom, organizovana je pješačka tura i posjeta velelepnoj turističkoj i istorijski važnoj trvđavi Nehaj, u Sutomoru.

"Pješačkom turom željeli smo da naše mlade Hotelsko-turističke tehničare motivišemo ka održivom turizmu, očuvanju prirodnih i antropogenih vrijednosti i kroz obilježavanje Svjetskog dana turizma ukažemo na značaj obrazovanja mladih, očuvanju kulturne, istorijske i prirodne baštine naše opštine", navedeno je u saopštenju TO Bar.

Ističu da se Bar ponosi netaknutom prirodom, kontastima mora i planina. 

"Te se obavezujemo da ćemo nastaviti da dajemo doprinos u očuvanju naših dragocjenih resursa za buduće generacije", navode iz TO Bar. 

Svjetski dan turizma obilježava se u kontinuitetu od 1979. godine, a izabran je datum 27.09. jer je toga dana usvojen Statut o radu Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.