Crna hronika

Tivatska policija podnijela više prijava: Kod jedne osobe pronašli heroin, identifikovali i osumnjičene za krađu bicikla i trotineta....

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Tivat podnijeli su krivične prijave protiv pet osoba i prekršajne protiv četiri, navode iz Uprave policije. 

Ilustracija Foto: UP
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, kontrolom G.K. (42) iz Kotora policija je pronašla materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Sa navedenim događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se protiv G.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašcena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navode iz Uprave policije. 

Kada je riječ o zloupotrebi droga, policijski službenici su, dodaju iz Uprave policije, tokom aprila lišili slobode četiri lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njih je kontrolom pronađena manja količina opojne droge.

"Nadalje, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat rasvijetlili su krivično djelo krađa i podnijeli kriivčnu prijavu protiv Z.B. (21). On je ovo djelo izvršio, kako se sumnja, na štetu jedne muške osobe, na način što je od njega otuđio električni skuter vrijednosti oko 670 eura", navode u saopštenju. 

Tivatska policija je podnijela i krivičnu prijavu za krivično djelo prikrivanje u vezi sa krivičnim djelom krađa protiv M.S. (18).

"On je prodao otuđeni bicikl marke „Count“ vrijednosti oko 300 eura. Otuđeni predmet je vraćen vlasniku, a protiv M.S. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Osim toga, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat podnijeli su krivične prijave protiv T.J. (47) i N.R. (23) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Oni su u pojedinačnim slučajevima, iz dva ugostiteljska objekta u kojima su bili zaposleni, otuđili određene količine novca", navode iz Uprave policije. 

Portal Analitika