Društvo

Tivat: Olujni vjetar pričinio veliku štetu na sportskoj dvorani Župa

Olujni južni vjetar sinić oko 22 sata načinio je veliku štetu na objektu sportske dvorane “Župa” u Tivtu, piše Bokanews.

Tivat: Olujni vjetar pričinio veliku štetu na sportskoj dvorani Župa Foto: SD Župa
BokanewsIzvor

Vrtložno kretanje vjetra na primorju znano kao pijavica, prešlo je preko krova ovog objekta i tom prilikom podiglo i počupalo dobar dio limenih panela krovnog pokrivača i termoizolacionih panela ispod tih limova.

Osoblje dvorane je preduzelo najhitnije mjere da najlonom i drugim improvizovanim sredstvima ograniči prodor vode u dvoranu i koliko se može, zaštiti njenu unutrašnjost – prvenstveno parket na terenu.

Prema riječima direktora dvorane Predraga Kovačevića, pričinjena je velika materijalna šteta jer je oštećeno ili potpuno uništeno oko 50 odsto ukupne površine krova.

Kovačević koji je od sunić neprekidno sa zaposlenima na licu mjesta i u smjenama zajedno sa njima radi na izbacivanju vode iz dvorane, kaže da će u saradnji sa Komunalnim preduzećem i Službom zaštite i spašavanja, radnici dvorane u najskorije vrijeme danas pokušati da na oštećeni dio krova vrate stirodur i foliju za izolaciju kao i teške limene panele koje je pijavica počupala i bacila oko dvorane.

teta

“Nadamo se da ćemo zajedno sa majstorima koji su prije desetak godina radili na postavljanju aktuelnog krovnog pokrivača, uspjeti da saniramo oštećenja i “prikrpimo” krov da in izdrži narednih par njeseci do kada se očekuje završetak tendera za izbor izvođača radova na ibimnoj investiciji zamjene kompletnog krova na dvorani”, istakao je Kovačević dodajući da je ovaj objekat jutros obišao i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović koji se uvjerio u razmjere štete i sa Kovačevićem dogovorio oko najhitnijih mjera za njenu sanaciju.

Kovačević je istakao da je po svemu sudeći, sve počelo nakon udara groma koji je oštetio limeni krovni prekrivač u blizini gromobranske instalacije na dvorani, nakon čega je pijavica prešla preko krova i počupala udarom groma “načeti” dio i druge panele u njegovoj blizini.

Portal Analitika