Kultura

Titogradsko stripovanje: Prvi podgorički comic strip Slobodana Lalovića sjutra u KIC-u

“Osobenost njegovih stripova je da su vješto pripovjedane i nenametljivo prožete mistikom i izrazitim životnim iskustvom, od vlastite sudbine do tuđe”, kazao Vučković

Titogradsko stripovanje: Prvi podgorički comic strip Slobodana Lalovića sjutra u KIC-u Foto: KIC Budo Tomović
Portal AnalitikaIzvor

Prvi podgorički comic strip Slobodana Boba Lalovića pod nazivom “Titogradsko stripovanje” biće predstavljen u utorak, 5. decembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

Uz autora, o stripu će govoriti predsjednik Udruženja strip autora Crne Gore Simon Vučković.

Prema riječima Vučkovića, “osobenost njegovih stripova je da su vješto pripovjedane i nenametljivo prožete mistikom i izrazitim životnim iskustvom, od vlastite sudbine do tuđe”. 

“Uzajamnim djelovanjem pomenutih aspekata intirgiraju, lako se čitaju i na neobičan način drže pažnju publike. Tome doprinosi i istančan osjećaj za odmjerenost unosa detalja i njihov balans, kako u literarnom, tako i u likovnom segmentu. Priče su pitke, jasne, ispričane na jednostavan način, prihvatljive za sve generacije, ali ne i uskraćene za intelektualni sadržaj. Pored sirovosti, neposrednosti i iskrenosti, u njima se susrećemo sa suptilnošću i slojevitošću na jedan ogoljen način - i, na kraju, otvorenošću za drugačija iskustva i nakon novog čitanja”, riječi su Vučkovića.

Portal Analitika