Podgorica

Telemach i Zelenilo: Još 500 sadnica za "pluća" Podgorice

Najpoznatija rekreativna zona u Podgorici - park šuma Tološi dobila je 500 novih sadnica, koje je donirala kompanija Telemach, a u saradnji sa gradskim Zelenilom.

Telemach i Zelenilo: Još 500 sadnica za "pluća" Podgorice Foto: Telemach
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj zelenoj zoni posađene su sadnice čempresa, crnog bora, česmina, jasena i dudovca.

Direktorica Sektora za razvoj proizvoda i komunikacije u kompaniji Telemach, Slobodanka Nikolić poručuje da im je zadovoljstvo što su mart, mjesec koji obilježavaju važni ekološki datumi, zaokružili zaista vrijednom donacijom koja će sigurno značiti građanima Podgorice.

"Baš kao što mi u sferi telekomunikacija konstantno transformišemo i inoviramo našu ponudu, vjerujemo da su i "pluća" ovog grada zaslužila nove sadnice koje će dodatno oplemeniti omiljenu lokaciju za rekreaciju i odmor. Ovom donacijom želimo da se pridružimo ozelenjavanju Podgorice, kako bi u perspektivi ona postala još bolje i zdravije mjesto za život", rekla je Nikolić.

Izvršna direktorica gradskog preduzeća "Zelenilo", Daca Popović kazala je da je raduje činjenica da društveno odgovorne kompanije poput Telemacha žele da ulažu i sredstva i vrijeme u očuvanje životne sredine. 

"Ovo je naročito važno u trenutnoj situaciji sa pandemijom koronavirusa kada se ljudi sve više okreću prirodi i zdravim stilovima života, i zato moramo iskazati veliku zahvalnost za 500 sadnica koje smo zasadili u park šumi Tološi. Nadamo se da je ovo samo početak uspješne saradnje, te da ćemo se uskoro sastati i zajedno učiniti još jedno ovako lijepo djelo za naše sugrađane, naš grad i generacije kojima ostavljamo ljepšu i zeleniju Podgoricu", rekla je Popović.

Iz Telemacha poručuju da će i narednom periodu organizovati slične akcije pošumljavanja kako u Podgorici, tako i u ostalim gradovima Crne Gore. 

U ovoj kompaniji, kako je kazala Nikolić, briga o okolini uvijek je u fokusu pa kroz svoje svakodnevno poslovanje doprinose važnim ekološkim ciljevima.

"Znamo da sami ne možemo promijeniti ukupnu ekološku sliku, ali vjerujemo da sve kreće iz sopstvene kuće. Zato smo našim korisnicima još od ranije omogućili da umjesto papirnog koriste e-račun koji je besplatan, čuva životnu sredinu i pojednostavljuje način plaćanja. Veliki broj naših korisnika je prepoznao i svoju važnu ekološku ulogu i prešao na elektronski prijem i plaćanje računa, a sigurna sam da će ih u ovoj godini biti još više", poručila je Nikolić.

Svi Telemach korisnici svoj e-račun mogu aktivirati preko Moj Telemach aplikacije ili slanjem zahtjeva na mejl info@telemach.co.me i tako doprinijeti manjem štampanju papira.


Portal Analitika