Region

Tragedija na autoputu Zagreb - Split: Poginulo 8, povrijeđene 44 osobe

Izvor

U prevrtanju autobusa kod tunela Krpani poginulo je osam osoba, među kojima, navodno, i jedno sedmogodišnje dijete, dok su 44 osobe ozlijeđene.

Povrijeđene osobe su nakon zbrinute u Opštoj bolnici Gospić. Osam ih je teško povrijeđeno, a tri s najtežim ozlijedama su helikopterom prebačene u zagrebački Klinički centar Dubrava. Među teško povrijeđenim su, navodno, dvoje djece. HRT javlja da je u gospićku bolnicu stiglo nekoliko hirurga iz Karlovca i direktorka Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba - Bujević. Ozlijeđene je u gospićkoj bolnici primio dežurni hirurg Goran Nola, koji je rekao da se uglavnom radi o polomljenim kostima, posjekotinama i sličnim ozljedama specifičnim za saobraćajne nesreće.

23nesreca

Jedna ženska osoba i dvoje djece, sletjeli su na helidrom KB Dubrava u 08.53 sati. Ženska osoba zadržana je u KB Dubrava, dok je dvoje djece u dobi od 12 godina prevezeno u KB Rebro.

Filip Kočiš iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje potvrdio je da su se na mjestu nesreće nalazile ekipe hitne medicinske pomoći iz Gospića, Zadra i Ogulina, kao i helkopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Policijska uprava ličko-senjske županije i dalje sprovodi uviđaj, koji vodi zamjenik karlovačkog županijskog državnog tužioca Zdravko Car. Nakon njega će se znati više detalja, uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Zbog teške saobraćajne nesreće promet autoputem Zagreb-Split prekinut je u oba smjera, između petlje Gornja Ploča i petlje Maslenica, izvijestio je Hrvatski autoklub. Kolona na izlazu Gornja Ploča duga je oko 8 km. Obilazak za sva vozila je petlja Gornja Ploča - Udbina - Gračac - Zaton Obrovački - petlja Maslenica i obrnuto, gdje se zbog vrlo gustog saobraćaja vozi u koloni s čestim zastojima, izvijestio je Hrvatski autoklub. Saobraća se i obilaznicom Sveti Rok - Gračac - Obrovac - petlja Maslenica.

Češka u šoku: Češki mediji pišu o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na autoputu Zagreb - Split.

Portal Blesk piše kako je u nesreći smrtno stradalo i jedno dijete, dok je još dvoje djece teško ozlijeđeno. Informacija o poginulom djetetu, ipak, zasad nije potvrđena.

Portal Češke televizije navodi kako se u trenutku nesreća u autobusu nalazio 51 putnik. Vozilo je pripadalo putničkoj agenciji Atlas Adria iz Brna. Mediji pozivaju rođake stradalih da se za sve informacije jave češkoj ambasadi u Hrvatskoj te dodaju kako su svi zvaničnici ambasade u Hrvatskoj već stigli u bolnice u kojima su smještene ozlijeđene osobe. Prema pisanjima nekih čeških portala, vozač je navodno zaspao tokom vožnje.

Prema pisanju medija, ovo je najteža saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali češki turisti od 2003. godine, kada je u teškoj nesreći u toj zemlji poginulo 20 osoba.

(Foto: index.hr)

23udes23udes223udes1
Portal Analitika