Show biz

Tejlor Svift je Tajmova ličnost godine za 2023.

Urednici Tajma odabrali su ličnosti godine za 2023.

Tejlor Svift je Tajmova ličnost godine za 2023. Foto: Time
Portal AnalitikaIzvor

U tradiciji koja datira iz 1927. godine, Tajmova ličnost godine predstavlja osobu, grupu ili koncept koji je najviše oblikovao naslove, u pozitivno ili negativnom smislu.

Za ovu godinu u jakoj konkurenciji odabrana je pjevačica Tejlor Svift.

Prethodnih godina to su bili američki predsjednik Džo Bajden i potpredsjednica Kamala Haris, Martin Luter King mlađi, njemačka kancelarka Angela Merkel, papa Franja i aktivistkinja Greta Tunberg.

Tajmovaličnost godine 2022. godine bio je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski i „duh Ukrajine“.

Kako piše Tajm proglašenje pjevačice za ličnost godine nije veliko iznenađenje budući da je ovo era moći Tejlor Svift. Ona je pop zvijezda, milijarderka i jedna od najmoćnijih žena današnjice.

Kao pop zvijezda, ona sjedi u odabranom društvu, pored Elvisa Prislija, Majkla Džeksona i Madone; kao tekstopisca poredili su je sa Bobom Dilanom, Polom Makartnijem i Džoni Mičel.

Kao poslovna žena, izgradila je imperiju vrijednu, prema nekim procjenama, preko milijardu dolara. A kao slavna ličnost – koja je zbog toga što je žena podvrgnuta pomno razmatranju svega – od onoga s kim izlazi do onoga šta nosi – ona već dugo izaziva stalnu pažnju i zna kako to da iskoristi.

Nema sumnje, postala je glavni lik svijeta što je ovo odličje i potvrdilo.

Portal Analitika